Restaurante El Disparate, Sevilla

Ravintolan nimi El Disparate tarkoittanee jotain hullutteluun ja absurdiuteen viittaavaa. Hullunhauska ja poikkeva ravintolan menu onkin. Odotustaso alkavan loman ruokailukokemusten suhteen nousi kyllä kattoon kuvan annosta maistellessa. Parmesan-jäätelön kera tarjoiltu artisokkacarpaccio oli koristeltu ibérico-kinkulla ja pistaasilla. Jälkiruoaksi tarjoiltu mintulla ja hunajalla maustettu mangocarpaccio kookosjäätelön ja limen kera vei odotustason jatkoloman aterioiden suhteen taivaisiin.

Ravintolan interiööri on rustiikki ja ilmapiiri rento. Rentoa on koko ravintolan meininki. Kaikki on mahdollista annosten suhteen. Valinnan vaikeuden edessä meitä kehotettiin jakamaan annoksia ja jopa tilaamaan vain puoli annosta kahdelle jaettuna! Yhden hengen ateria viineinen tuli maksamaan 60 euroa.

Ravintolalla on myös baari kattoterassilla, joka viileän sään vuoksi jäi kokematta.

Vaikka kaikki viiden lomapäivämme viisi ravintolaa saivat maininnan (ei tähteä) Michelin-oppaassa, ei tälle ensimmäisen illan tasolle yltänyt kuin lähtöpäivämme ravintola, Eneko Basque. Se olikin sitten uuden ihmetyksen aihe.

Pirjo 11.3.2024

Jätä kommentti